Catalog de produse

VDT Construct - Incredere. Profesionalism. Creativitate

0755 114 095
Chit rosturi placari ceramice puternic solicitate - CE 44

Chit rosturi placari ceramice puternic solicitate - CE 44

Chit de rosturi bicomponent pe baza de rasini expodice si ciment pentru placari ceramice puternic solicitate

Chitul de rosturi Ceresit CE 44 este impermeabil si usor de aplicat, nu contine solventi si se poate folosi pentru rosturi cu o latime de la 2 pana la 12 mm. Chitul de rosturi Ceresit CE 44 este recomandat pentru chituirea placilor ceramice glazurate respectiv cu pori inchisi, pentru portelan sau mozaic, in general pentru zone expuse umiditatii si agentilor chimici. Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 este comercializat in galeti de 10 kg.

CARACTERISTICI

  • chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 este impermeabil
  • chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 este usor de aplicat
  • chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 nu contine solventi
  • chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se poate folosi pentru rosturi cu o latime de la 2 pana la 12 mm
  • chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 este stabil la actiunea substantelor chimice

DOMENII DE UTILIZARE

  • Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 poate fi folosit pentru chituirea placarilor ceramice glazurate respectiv cu pori inchisi, mozaic, mozaic din sticla sau portelan. Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se utilizeaza pe suprafata peretelui sau a pardoselii.
  • Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se poate folosi pentru placari ceramice rezistente la agenti chimici in interior, exterior si zone umede. Rosturile de dilatatie, colturile, precum si rosturile aflate la imbinarea peretilor si cele din jurul instalatiilor sanitare se vor etansa in mod obligatoriu cu silicon sanitar Ceresit CS 25.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se aplica pe placarile rezistente, cu capacitate portanta, curate si uscate, pe care nu se gasesc substante antiaderente. Adezivul cu care s-a efectuat placarea trebuie sa fie intarit (1 zi de la punerea in opera), rosturile trebuie sa fie curatate si desprafuite. Rosturile trebuie sa fie continue in sectiune verticala, chitul trebuie sa patrunda pana la adeziv.

MOD DE APLICARE

Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se livreaza sub forma a doua componente, intr-o galeata. Intaritorul (componenta B) se adauga solutiei de baza (componenta A) in raport de 1:6 si se amesteca cu bormasina si un amestecator la 400 pana la 800 U/min pana la omogenizare. Trebuie acordata atentie la uniformizarea nuantei. Reglarea consistentei chitului de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44, in cazul prelucrarii prin spacluire, se realizeaza cu max. 50 ml apa pentru 5 kg. Chituirea se realizeaza manual, prin aplicarea cu spatula de chituit epoxidic, sau mecanic prin pulverizare. Materialul in surplus se indeparteaza cu spatula din material sintetic sau din cauciuc dur. Imediat dupa aplicare, cel mai tarziu dupa 30 minute, stratul format se inmoaie cu un burete umed (nu ud) si se curata placile. Pelicula ramasa dupa uscare se indeparteaza cu un burete umed, respectiv, urmatoarea zi, cu o carpa si benzina sau diluant. In cazul placilor ceramice cu suprafata poroasa, trebuie controlat timpul scurs intre aplicare si stergere pentru a evita patarea placilor. Se recomanda a se efectua teste in faza premergatoare aplicarii chitului de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 in zone cu vizibilitate redusa (ex. colturi). La finisare, chitul de rosturi nu se va solicita mecanic (ex. zgarierea sau fasonare cu obiecte solide). Aparatele de lucru se curata regulat cu apa calda si cu peria. Suprafetele astfel chituite pot fi solicitate fizic dupa 24 ore si dupa 28 zile sunt stabile la actiunea substantelor chimice.

ATENTIE! Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se prelucreaza numai in mediu uscat si la temperaturi ale aerului si suprafetei de baza de +10° C pana la +30° C. Toate datele furnizate sunt valabile la o temperatura de +23° C si la o umiditate relativa a aerului de 50%. In cazul altor conditii climatice trebuie sa se ia in considerare scurtarea sau intarzierea procesului de intarire a chitului de rosturi. Solutia de baza (componenta A) contine rasini epoxidice si ciment. Este iritanta pentru ochi si piele, de aceea acestea trebuie protejate. In timpul lucrului, trebuie sa se asigure aerisirea suficienta. In cazul contactului cu substanta, se clateste foarte bine cu apa si sapun. In cazul contactului cu ochii se clateste cu multa apa si se consulta medicul.

Nota: Caracteristicile chitului de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 enuntate se bazeaza pe experiente practice si examinari tehnice. Utilizarea corecta a produselor noastre se afla in afara sferei noastre de influenta. De aceea, in cazul in care exista dubii, se recomanda efectuarea de probe. In cazul in care apar intrebari, puteti solicita consiliere.

Nuanta: gri

DEPOZITARE

  • Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 se poate depozita cca 12 luni in mediu uscat, ferit de inghet, inchis ermetic, la o temperatura de peste +10° C.

AMBALARE

  • Chitul de rosturi pentru placari ceramice puternic solicitate Ceresit CE 44 este ambalat in galeata in cantitate de 10 kg cu doua componente.

Acest produs nu are specificatii introduse.
Acest produs nu are features introduse
Acest produs nu are fisiere introduse.